Take a break Wekelijkse gezelligheid

Acht coole winterfestivals in Rotterdam

Alhoewel het al een tijdje zo voelt door de lage temperaturen en de gure wind, is de meteorologische winter nu echt aangebroken. We verlangen waarschijnlijk met z’n allen terug naar de warme zon die op onze huid schijnt en naar die toffe zomerfestivals waar we aan het einde van het seizoen al over schreven. Helaas moeten we nog even door de zure (of eerder gezegd koude) appel heen bijten en duurt het nog een paar maanden voordat het weer lente is. Maar… niet getreurd! We hoeven in ieder geval niet te wachten op de lente om weer te kunnen genieten van mooie dingen en leuke festivals. Speciaal voor jou hebben we acht toffe winterfestivals in Rotterdam op een rijtje gezet, zodat je je geen enkel seizoen hoeft te vervelen!

Blijdorp Winterfestival
Op het Blijdorp Festival dans je nog net niet tussen de dieren in. Het festival wordt zomers in het park naast de Rotterdamse dierentuin gehouden. Op 2 december 2017 wordt er voor de tweede keer een wintereditie georganiseerd in de Van Nelle Fabriek. Deze bijzondere locatie is een industrieel monument en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De voormalig koffie-, thee- en tabakfabriek geeft een unieke sfeer aan dit evenement. Hou je van house, techno en hip hop? Dan ben je helaas wel te laat voor het Blijdorp Winterfestival 2017. Niet alleen omdat de mogelijkheid bestaat dat je dit misschien net na 2 december leest, maar ook omdat het twee dagen ervoor uitverkocht raakte. Schrijf hem in ieder geval wel in je to-do lijstje voor aankomende zomer!

IJsvrij Park Festival
Schaatsen zit in ons genen, tenminste.. bij veel Nederlanders dan. Niet per se bij Tamara, de combinatie schaatsen en zij gaan niet zo goed samen, maar dat terzijde. Van 8 december 2017 tot 7 januari 2018 komt in Het Park bij de Euromast een schaatsbaan te liggen, vol romantische sferen. Nou is een schaatsbaan an sich niet heel bijzonder, maar het IJsvrij Park Festival is dat wel, want naast het eten in het Paviljoen kan je in de weekenden ook genieten van het culturele programma met muziek, dans en theater.

DANSVOER ON ICE
Wat is Rotterdam lekker sportief bezig zeg, nog meer schaatsen! DANSVOER staat bekend om haar silent disco’s en hun fantastische koptelefoons die te huren zijn als je zelf een feest wilt organiseren. In onze fotogenieke grotemensenspeeltuin is meedoen belangrijk dat je reputatie weer in één stuk mee naar huis nemen en ga je gegarandeerd nooit met minder vrienden naar huis dan waarmee je begon.” Aldus, DANSVOER zelf. Als je dit leest wordt je vanzelf al vrolijk! Op 16 december worden de koptelefoons het ijs opgenomen en is er jawel, een heuse silent disco op de schaatsbaan. Helaas is dit evenement ook al uitverkocht, maar weet dat je DANSVOER in de gaten moet houden, want het is echt heel leuk!

Vrije volk indoor
Voor degene met een goed geheugen weten nog dat we meer dan een jaar geleden een artikel schreven over vier zomerfestivals met een uniek concept. Vrije Volk Festival hoorde daar naar onze mening ook bij. Dit jaar hebben we voor de tweede keer dit evenement waar de vrije geest centraal staat, bezocht. Deze winter gaan ze op Tweede Kerstdag naar binnen. Net als het Blijdorp Winterfestival heeft vrije volk indoor een unieke locatie uitgekozen dat valt onder industrieel erfgoed, namelijk Cruise Terminal Rotterdam. Deze locatie op de Kop van Zuid deed in het verleden dienst als aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerikalijn. De doelgroep van vrije volk indoor? “Dennenaaldhakken, vegaviespeuken, neefennichten, rotterdrammers, kerstkanjers, dansgenders, binnenpoezen, netflixneuroten, glutengabbers, yogayuppen, urbannerds, proseccopoppers, glittergays, fidgetflappers, clubkabouters en iedereen die zich nog niet aangesproken voelt.”

Heartbreak: The Christmas edition
Ook Heartbreak is al eens eerder voorbij gekomen in een van onze artikelen, namelijk degene waar we vertellen over vijf merken met een goede positionering. Heartbreak is er voor de mensen met een gebroken hart. Ze geven jou de meest fijne tunes en guilty pleasure muziek om lekker uit je dak te gaan. Dit jaar zijn ze er voor de tweede keer met Kerst. Je vindt de vaste Heartbreakcrew op 26 december in BAR. Dus nadat je met je dierbaren je vol hebt kunnen eten, is het tijd om alles eraf te dansen in de club.

Tijdcapsule XL x Oud en Nieuw
Tijdcapsule neemt je mee op reis door de tijd, vanaf de jaren ’50 helemaal tot nu. Als er op de bekende grote rode knopt gedrukt wordt, dan weet je hoelaat het is. Tijd voor een nieuw jaar, met een nieuw genre, andere muziekhelden en andere liedjes. Een perfect feest dus voor Oud en Nieuw waar je met z’n allen mee kan schreeuwen met die geweldige songs van vroeger. Dit feest wordt op 31 december net als vrije volk indoor gehouden in de evenementenhal van de bijzondere Cruise Terminal Rotterdam. Wees wel snel met kaarten kopen, want hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt! Heb je toch andere dingen te doen op Oudejaarsdag? Ga dan in 2018 een keer naar Tijdcapsule in Annabel, want dat is normaal gesproken de vaste locatie!

International Film Festival Rotterdam
Hou je meer van heerlijk onderuit zitten in de pluche stoelen van de bioscoop in combinatie met popcorn? Ga dan voor de films die draaien tijdens het International Film Festival Rotterdam. Van 24 januari t/m 4 februari vindt de 46e (!) editie plaats van dit evenement. Gedurende deze twaalf dagen draaien er vele bijzondere films in alle bioscopen van de stad en zijn er leuke andere activiteiten in de randprogrammering. Hun visie is het bemoedigen en stimuleren van zowel opkomende als gevestigde filmmakers met allerlei achtergronden in hun artistieke projecten. Wat is er nou mooier dan om dat te stimuleren terwijl je zelf ook aan het genieten bent van mooie dingen. Wil je toch liever dansen? Dan is er altijd nog het toffe eindfeest van IFFR! Er is nog geen vastgestelde datum en locatie, maar wij gokken dat het op 3 februari in De Doelen is!

Confetti Winter Fest
Je hebt in Rotterdam natuurlijk veel toffe nachtfeesten, waaronder Yardbird en Confetti Club. Confetti omschrijft zichzelf als de meest kleurrijke party van Rotterdam waar je op een muzikale safari gaat langs de meest uiteenlopende stijlen en genres. Yardbird is daarentegen en iets rauwer feestje met hiphop, R&B en future-bass dat elke maand in, hoe kan het ook anders, BIRD gehouden wordt. Eindelijk slaan deze twee feesten hun handen in een voor hun eerste indoor festival. Tijdens Confetti Winter Fest wordt de zomer naar binnen gehaald. Opnieuw is de Cruise Terminal het decor voor een Rotterdams festival. Op 31 maart, tijdens het Paasweekend wordt deze locatie omgetoverd naar een subtropisch party paradijs. Alhoewel 31 maart officieel niet meer in de winter valt, blijft het een winterfestival, want Nederland is Nederland en met een klein beetje pech kunnen we dan alsnog kou verwachten.

Nu weten we het zeker, je hoeft je deze winter in ieder geval niet te vervelen en we hoeven ook niet te wachten tot het weer zomer is om volop te kunnen feesten. De zomer wordt in de meeste gevallen gewoon naar binnen gehaald, zodat we er allemaal toch warmpjes bij zitten, of dansen in dit geval. Ons zie je sowieso wel een paar keer voorbij komen op de festivals, dus als je onze persoonlijke Instagrams in de gaten houdt, hoor je vanzelf wat wij er uiteindelijk van vonden!