Foodlovers Take a break

Flexwerken in Rotterdam (deel 2)

We steken het niet onder stoelen of banken. Wij zijn fan van flexplekken. Begrijp ons niet verkeerd, vanuit huis werken is verder ook prima, maar zo af en toe naar een flexplek in de stad werkt zeker bevorderlijk. Eerder schreven we al over vijf van onze favorieten in dit artikel, maar omdat wij regelmatig nieuwe plekken uitproberen, is die lijst nooit helemaal af. Daarom volgt nu een deel 2: flexwerken in Rotterdam!

Altijd in de Buurt
Sinds begin juli is er een nieuwe hippe hotspot bij in het Groot Handelsgebouw. Altijd in de Buurt is een mix van een lunchroom, bar en hangout. Een uit de hand gelopen concept van de twee boekingskantoren Missin’Link en Prins Bookings die in eerste instantie samen een kantoor zochten. Inmiddels is het een hele leuke plek om naast lekker eten en drinken, rustig te werken in een creatieve ruimte.

Adres: Weena 709, Rotterdam
OV: Vlakbij Rotterdam Centraal. Loop de voorkant van het station uit, ga naar rechts om het Groot Handelsgebouw heen, loop een stukje rechtdoor et voilà!

Lebkov & Sons
We blijven nog even in de buurt van Rotterdam Centraal. Lebkov staat bekend om zijn goede koffie (wij zijn geen koffiedrinkers, dus dat kunnen we helaas niet bevestigen noch ontkennen). Daarnaast is het een fijne plek om even te werken. Niet de hele dag, want er zijn niet veel stopcontacten en geen rugleuningen. Lebkov & Sons is vooral geschikt als je wat tijd moet overbruggen of om met klanten of partners af te spreken. De goede bereikbaarheid draagt daar zeker aan bij!

Adres: Stationsplein 50, Rotterdam
OV: Vlakbij Rotterdam Centraal. Loop de rechter zijkant of voorkant van het station uit, ga gelijk naar rechts en vind Lebkov op het hoekje van het Groot Handelsgebouw.

NOC NOC
Klein maar fijn. NOC NOC is niet zo heel groot, maar over het algemeen ook niet zo erg druk. Opnieuw een zaak dat bekend staat om zijn koffie, maar gelukkig ook om meer dan dat. NOC NOC heeft een frisse uitstraling en bevindt zich in een leuke hoek van Rotterdam, namelijk achter de Pannekoekstraat. Dus als je na het werken zin hebt om een borrel te doen, zit je hier goed!

Adres: Botersloot 28a, Rotterdam
OV: Stap uit bij Blaak, loop tussen de Markthal en de Bibliotheek door en sla het eerste straatje achter de bieb in.

Weena
Van Weena kunnen we nog niet uit ervaring spreken, maar toen wij lazen over het zusje van Bokaal, werden wij gelijk enthousiast. Weena moet het zakelijke district rondom Rotterdam Centraal een stuk gezelliger maken. Het is pas vorige week geopend en moet een groot publiek aantrekken. Voor elke behoefte kun je er terecht: ontbijt, lunch, diner, borrel en koffie to go. En er schijnen dus ook flexplekken te zijn voor de ondernemers onder ons!

Adres: Weena 202
OV: Vlakbij Rotterdam Centraal, metrostation Stadhuis en tramhalte Weena. Uiteraard gelegen aan het Weena.

Urban Espresso Bar West
UEB West ligt gelegen in een van de leukste straten van Rotterdam, namelijk de Nieuwe Binnenweg. Deze koffiebar is niet heel groot, maar wel een fijne en gezellig plek om te werken. Als het warm is, zet je gewoon het raam achter je open en dan voelt het net een beetje alsof je toch buiten zit (nu de gevoelstemperatuur weer richting de winter gaat, is dat misschien niet heel relevant, maar voordat je het weet is het weer zomer).

Adres: Nieuwe Binnenweg 263, Rotterdam
OV: Gelegen te midden van Coolhaven en Dijkzicht. Of stap uit bij tramhalte Claes de Vrieselaan, dan sta je vrijwel voor de deur