Foodlovers Take a break

Flexwerken in Rotterdam (deel 3)

Het zit in ons karakter om steeds nieuwe dingen uit te proberen. Stiekem een klein beetje doordat we snel ergens op uitgekeken zijn, maar ook zeker om onszelf te verrijken met al het moois dat de wereld te bieden heeft. Dat geldt ook voor flexplekken, vandaar dat dit ook al het derde artikel is over flexwerken in Rotterdam. Door de ambitieuze ondernemers in de stad, schieten leuke cafés als paddenstoelen uit de grond. Lees mee voor de nodige portie inspiratie voor het flexwerken.

Gys
De milieu- en dierbewust mensen kiezen voor Gys, maar verder is dit sowieso een leuke plek om te werken. Gys runde al eerder twee succesvolle locaties in Utrecht en is sinds vorig jaar ook te vinden in een van de gezelligste straten van Rotterdam, de Nieuwe Binnenweg. Het biologische restaurant is een ruime plek om met een groep of gewoon alleen in rust te werken. De locaties in Utrecht hebben wij nog niet geprobeerd, maar als we in de buurt zijn zullen we dat ook zeker doen!

Adres: Nieuwe Binnenweg 182, Rotterdam
OV: Stap uit bij metrohalte Dijkzicht en loop drie minuten of neem de tram naar ’s-Gravendijkwal en stap voor de deur uit.

PLEK
Als je een kleine pauze nodig hebt nadat je bij Gys hebt gewerkt, kun je mooi naar de buren PLEK lopen dat drie meter verder op de Nieuwe Binnenweg is. PLEK is een conceptstore dat sinds september 2016 in de stad is geland. Neem vooral eerst een kijkje door de winkel vol met unieke producten! Op de eerste verdieping kun je vervolgens uitrusten aan een van de tafeltjes en verder werken. Er zijn niet veel stopcontacten, dus zorg wel dat je laptop voldoende is opgeladen!

Adres: Nieuwe Binnenweg 178, Rotterdam
OV: Zie Gys.

Bokaal
Bokaal zet naar eigen zeggen de Rotterdamse gezelligheid centraal. Bokaal is een bierlokaal en de grote broer van Weena, waar we al eerder over schreven. Ga hier zeker langs in de avond voor een lekker drankje als het wat drukker bezet, maar ook overdag is het een geschikte plek om je laptop open te klappen. Vooral als je behoefte hebt aan een andere omgeving om je creativiteit te stimuleren is Bokaal een goede plek!

Adres: Nieuwemarkt 11, Rotterdam
OV: Vlakbij station Blaak. Loop tussen de Markthal en de bibliotheek door en sla het eerste straatje achter het bibliotheektheater in.

Bagels & Beans
In steden door heel Nederland zijn locaties van de succesvolle Bagels & Beans te vinden. Ook in Rotterdam zijn er meerdere plekken waar je kunt genieten van een verse bagels. Zelf zijn we alleen nog bekend met de locatie tegenover de bibliotheek en de Markthal. Bagels & Beans besteedt net als Gys bewust aandacht aan biologisch eten en natuurlijke producten. Verder heeft het een creatieve vibe en kun je er met prima internet werken!

Adres: Hoogstraat 129B, Rotterdam
OV: Volg dezelfde route naar Bokaal, maar in plaats van het straatje in te lopen, stop en kijk naar je rechterkant.

Dudok
Dudok is bij iedereen wel bekend van de overheerlijke appeltaarten, maar naast de taartjes en andere lekkernijen zie je er ook bijna net zoveel laptops. Althans, dat is misschien overdreven, maar je bent hier zeker niet de enige die aan het werk gaat. Als je niet zo goed tegen drukte kan, moet je misschien een andere locatie zoeken. Ondanks de grote locatie, kan het wel rumoerig zijn. Vind je het juist wel fijn om mensen om je heen te hebben of heb je toch je koptelefoon op? Dan is Dudok een prima flexplek!

Adres: Meent 88, Rotterdam
OV: Stap uit bij halte Beurs, steek de Meent in (straat naast de grote McDonald’s) en loop en stukje rechtdoor.