Foodlovers Take a break

Flexwerken in Rotterdam (deel 4)

Het blijft leuk. Je komt op internet een leuk adresje tegen van een café en besluit het op de gok een keer uit te proberen. Je komt binnen en je bent gelijk enthousiast. Of misschien niet altijd gelijk, maar dan is het als je weggaat met een fijn gevoel. Dit artikel behoeft waarschijnlijk geen uitgebreide introductie meer. Het is immers al de vierde keer dat we over dit onderwerp vertellen en we zijn vast nog niet uitgeschreven. We hebben de afgelopen maanden de stad weer rondgestruind en zijn een aantal leuke plekken tegen gekomen.

Green Delight
Misschien ben je vorig jaar wel eens bij de pop-up versie van Green Delight geweest op de Coolsingel. Toen waren wij al erg enthousiast over de gezellige, knusse inrichting. Er was zelfs een hoekje met een bank, comfortabele grote stoelen en spelletjes ernaast voor de ultieme ontspanning. Het was niet zeker hoelang ze in dit pand konden blijven, maar inmiddels hebben ze een permanente plek gevonden op de Nieuwe Binnenweg. Wat ons betreft een geslaagde verhuizing en de bank is meegegaan, dus geen zorgen!

Adres: Nieuwe Binnenweg 144a, Rotterdam
OV: Stap voor de deur uit bij tramhalte Mathenesserlaan of neem de metro naar Dijkzicht en loop ca. 5 minuten naar Green Delight.

 

StationsHuiskamer
De huiskamer op Rotterdam Centraal was de een van de eerste plekken waar we gingen werken toen we bezig waren om CoverMinds op te richten. Dat deze flexplek niet eerder voorbij is gekomen in een van de artikelen snappen we zelf ook niet, want het is een ideale plek voor ondernemers! Veel grote stations hebben trouwens wel een dergelijke plek met gratis Wi-Fi, stopcontacten en goede koffie.

Adres: Stationsplein 1, Rotterdam
OV: Zoek naar de huiskamer op Rotterdam Centraal naast spoor 1.

Op Het Dak
Op Het Dak is een recente ontdekking. Een mooiere plek om te werken kun je niet hebben! Je moet er wel vanaf weten, want uit jezelf zou je dit café niet makkelijk hebben gevonden (des te leuker eigenlijk). De naam suggereert het al, je kan hier op het dak zitten waar je in rust uitkijkt over het drukke gedeelte vlakbij Centraal. Wees gerust als het plots begint te regenen of je kan het beeldscherm van je laptop niet zien omdat de zon erop schijnt, want ze hebben ook een leuk binnen gedeelte.

Adres: Schiekade 189, Rotterdam
OV: Loop vanaf Rotterdam Centraal achterlangs richting Biergarten. Aan de voorkant van het Schieblock vind je de ingang naar de bovenste verdieping.

 

Café Donner
Als liefhebbers van boeken, spellen en unieke cadeaus neuzen wij vaak rond in Boekhandel Donner. Gek toch dat we er onlangs pas achter kwamen wat voor leuk café deze winkel heeft. We hadden deze tip van een vriendin gekregen, dus gingen wij maar eens kijken. Heerlijk rustig! Net als in de boekhandel zelfs geniet je hier van de stilte. Prima dus om in te werken!

Adres: Coolsingel 119, Rotterdam
OV: Stap uit bij Beurs, maar dan wel aan de kant van de Koopgoot en niet bij de Media Markt. Dan stap je vrijwel voor de deur uit!

Lokaal 1e Klas Koffie
We gaan terug naar het creatieve, bedrijvige gedeelte rondom Rotterdam Centraal. De gele loopbrug neemt je mee naar de Hofbogen aan de andere kant. We schreven eerder al eens over de verandering van treinstation naar een aantrekkelijk leisuregebied. Ook Lokaal behoort tot het gedeelte dat eerst onderdeel was van een treinstation. Ze gebruiken veel lokale producten wat het nog leuker maakt voor Rotterdam.

Adres: Raampoortstraat 34b, Rotterdam
OV: Loop vanaf Rotterdam Centraal richting Biergarten naar de loopbrug. Aan het einde van de loopbrug loop je naar beneden, steek je het hoekje om en je bent bij de Hofbogen.