Foodlovers Take a break

Flexwerken in Rotterdam (deel 5)

Wie had bij het eerste artikel gedacht dat we vijf delen zouden maken? We wisten stiekem wel hoe leuk Rotterdam is en dus was het eigenlijk al voorspelbaar, maar toch. We hebben de afgelopen periode weer flink thee gedronken (we zijn geen koffieliefhebbers, sorry) bij verschillende cafeetjes in de stad en plekken uitgeprobeerd waar je met je laptop prima kan vertoeven.

Cinta Coffee
Het maakt niet hoe chagrijnig je bent, als je bij Cinta Coffee bent geweest ga je altijd met een glimlach weer naar buiten. Je moet misschien eerst even zoeken, want dit koffietentje zit verborgen in een conceptstore. Cinta Coffee heeft veel gerechten met Indonesische invloeden. Probeer vooral hun speciale theesmaken. Zo had ik onlangs op aanraden van de barman een thee met limoengras, gember, limoenblad en chili. Hij zei gelijk wat ik zelf al dacht: “Een rare combinatie denk je misschien? Maar mensen vinden hem heel lekker!” Daar was geen woord over gelogen! Als je de kans hebt, maak dan ook een gezellig praatje met de eigenaar. Je herkent hem snel genoeg. Als er een vrolijke, sociale en enthousiaste man naar je toe komt, dan is dat hem!

Adres: Coolsingel 83, Rotterdam
OV: Als je zin hebt in een kleine wandeling loop je vanaf Rotterdam Centraal een stukje. Of je gaat met de metro naar Stadhuis of Beurs. Let op, Cinta Coffee zit op de eerste verdieping van conceptstore INCONCEPT.

 

MONO
Over eerst even zoeken gesproken, naar MONO hebben we ook een tijdje gezocht, maar dat lag meer aan ons dan aan de locatie van deze plek. MONO is een hippe plek achter de bekende Hofbogen. Het is er lekker ruim en rustig, dus een prima plek om te flexwerken. Je kan natuurlijk netjes aan een tafel zitten, maar je kan jezelf ook ongegeneerd onderuit op een van de banken planten.

Adres: Vijverhofstraat 15, Rotterdam
OV: Ga met de tram naar halte Heer Bokelweg of loop een kwartier vanaf Rotterdam Centraal, via de gele loopbrug, langs de Hofbogen naar MONO.

Bagel & Beans
We hebben het in een ander deel al eens gehad over Bagel & Beans vlakbij de Markthal, maar we kwamen erachter dat er ook een leuke locatie zit bij Schouwburgplein. Iets groter en iets dichterbij Rotterdam Centraal voor de treinreizigers onder ons. Ik moet eerlijk zeggen dat we hier nog niet hebben gezeten met een laptop, dus hoe de WI-FI en de aanwezigheid van stopcontacten is kan ik niet zeggen, maar we gaan er vanuit dat het net als bij andere locatie net zo goed is!

Adres: Schouwburgplein 80, Rotterdam
OV: Als je bij de voorkant van Rotterdam Centraal uitloopt, loop je alsmaar rechtdoor totdat je bij het Schouwburgplein uitkomt. Je vindt Bagel & Beans aan de linkerkant op het hoekje.

Lot & Daan
Vanaf het moment dat we de deur opendeden van Lot & Daan waren we verliefd. Wat een leuke plek! Dit cafeetje is rond september 2017 neergestreken in ons geliefde Rotterdam en dat is wat ons betreft een goede aanwinst gebleken. Boompje, ballonnen, hangstoelen, kunst, zachte kleedjes en ‘eten zonder dat je geweten opspeelt’, wat wil je nog meer? Bovendien zit Lot & Daan op een van onze favoriete plekken: Oude Haven. Wij deden allebei onze opleiding bij Willem de Kooning Academie, dat op rolafstand van dit gebied ligt. Natuurlijk deden we daar regelmatig een drankje tijdens een tussenuur. Zat dit café er toen ook maar!

Adres: Oost-Wijnstraat 24/Gelderseplein, Rotterdam
OV: Stap uit bij Blaak en loop onder de Kubuswoningen naar Oude Haven. Lot & Daan bevindt zich tegenover CitizenM, vlak naast cocktailbar Noah.

Supermercado
Waan je even in Latijns-Amerika bij het heerlijke Supermercado in de Witte de Withstraat. In onze vrije tijd bezochten we dit restaurant al regelmatig om samen met een aantal vriendinnen een cocktail te nuttigen of naar een feestje te gaan in de kelder genaamd Superdisco. Totdat we erachter kwamen dat Supermercado goede WI-FI heeft, een aantal stopcontacten (je moet wel even zoeken, ze zitten verstopt achter een paar planten) én dat het overdag ook nog eens lekker rustig is. Tip van de dag: probeer de huisgemaakte ice tea en neem er gewoon lekker zonder schuldgevoel een portie nacho’s bij. Je moet immers toch een beetje energie en inspiratie hebben, nietwaar?

Adres: Schiedamsevest 91A, Rotterdam
OV: Stap uit bij Beurs en loop richting Westblaak naar de Witte de Withstraat. Supermercado zit op het hoekje, aan het begin (of einde, het is maar net hoe je het ziet) van de Witte de Withstraat.

New Fork
Bonus! Normaal zetten we namelijk maar vijf flexplekken in een artikel, maar vlak nadat de tekst geschreven was, kwamen we op nog een erg leuke plek. Zonder twijfelen plaatsen we daarom New Fork ook in de lijst. Een lichte, ruime plek met goede WI-FI en veel stopcontacten. De ideale flexplek! Er staan niet zoveel tafels en de tafels die er staan zijn lekker ruim. New Fork is wat dat betreft een oase van rust in het drukke centrum. Bovendien draait het hier om vers, gezond en biologisch voedsel en is het ook nog een redelijk goedkoop. Wat wil je nog meer?

Adres: Coolsingel 141, Rotterdam
OV: Stap uit bij metrohalte Beurs aan de kant van de McDonald’s, New Fork vind je dan gelijk recht voor je.

Voor een overzicht op de kaart van alle cafés, check het kopje ‘Verborgen Plekken‘. Heb je een toevoeging aan een van onze 26 genoemde plekken? Laat het ons weten! We zijn dol op het ontdekken van nieuwe plekken en zijn voorlopig nog niet uitgekeken in Rotterdam, dus gegarandeerd dat er een deel 6 komt…