Foodlovers Take a break

Flexwerken in Rotterdam

Wekelijks zoeken wij een café op in de stad om te vergaderen en te flexwerken. In de volksmond ook wel flexplekken genoemd. Wij hebben geen pand voor CoverMinds gehuurd, met als gevolg dat wij vaak vanuit huis werken. Op een gegeven moment is het ook fijn om een keer naar buiten te gaan en een andere omgeving op te zoeken. Natuurlijk is het ideaal als je vanuit je bed naar je bureau kan rollen en in je pyjama thuis aan de slag kan gaan. Maar de gezellige sfeer van een flexplek zorgt voor nieuwe inspiratie, creativiteit en contacten. Hier volgen een aantal van onze favorieten in Rotterdam!

CitizenM
CitizenM is een hotelketen dat zijn eerste vestiging opende op Schiphol in Amsterdam in 2008. In Rotterdam is er één te vinden bij Blaak waar wij regelmatig zitten. Je mag namelijk ook als niet-gast in de lobby gaan werken onder het genot van een drankje van de bar die 24/7 geopend is. Vaak is het er heerlijk rustig en de ruimte is erg inspirerend. Wij namen er zelfs stukjes voor onze brandvideo op! Praktische informatie: er is gratis en snelle WiFi en er zijn voldoende stopcontacten.

Adres: Gelderseplein 50, Rotterdam
OV: Stap uit bij Blaak, steek de straat over en je bent er al!

The Tea Lab
Als je een theeliefhebber bent, is deze plek zeker een aanrader voor jou. Onze tip voor The Tea Lab is om in de ochtend, vlak na openingstijd te gaan flexwerken, want dan is het lekker rustig en zijn er genoeg stoelen om uit te zoeken. Rond het middaguur kan het namelijk al een stuk drukker zijn. The Tea Lab is niet groot, maar heeft wel twee verdiepingen. De bovenste wordt wat meer gebruikt door flexwerkers, maar ook op de begane grond zijn een aantal stopcontacten.

Adres: Westewagenstraat 80, Rotterdam
OV: Stap uit bij Beurs of Blaak, loop de Hoogstraat in en steek het zijstraatje achter de oude V&D in.

Hopper Coffee
De Hopper is vooral een leuke plek voor afspraken en om te overleggen. Er zijn niet veel stopcontacten en de WiFi werkt ook niet altijd bij ons, maar desondanks een inspirerende flexplek! Met de Witte de Withstraat aan de overkant is Hopper vooral populair onder creatievelingen. Pluspunt: alle producten zijn biologisch gemaakt.

Adres: Schiedamse Vest 146, Rotterdam
OV: Vlakbij haltes Beurs en Eendrachtsplein, schuin tegenover de plek waar Blender zat.

KEET
Voordat je in het café van KEET komt, moet je eerst door de winkel vol spullen van beginnende ondernemers en labels. Totaal geen straf, want je vindt hier de leukste producten. KEET biedt zelfstandigen zonder een eigen verkooppunt een verkoopplatform aan. Het café zelf is vooral ingericht om rustig een boek te lezen of te werken op je laptop. Het is lekker ruim en heeft een leuke aankleding. Als je in de buurt bent, zeker even langsgaan!

Adres: Oppert 2a, Rotterdam
OV: Stap uit bij Blaak, Stadhuisplein of tramhalte Meent. Loop de Meent op en steek de zijstraat Oppert in.

Seats2meet
Het doel van Seats2meet is om mensen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Ze faciliteren hiervoor door heel Nederland ruimtes, zodat je daar kunt gaan flexwerken. Je maakt van tevoren een profiel aan en schrijft je in voor een bepaalde tijd. Andere ondernemers kunnen hierdoor zien wie er op dat moment nog meer aanwezig zijn en welke specialiteiten zij aanbieden. Op deze manier wordt samenwerken gestimuleerd. Zelf hebben wij alleen nog in Utrecht gebruikt gemaakt van Seats2meet, maar dat was zo’n inspirerende ruimte, dat we snel de plekken in Rotterdam gaan bezoeken! Bonus: soms krijg je zelfs een gratis lunch!

Locaties:

 • Van Nelle Fabriek
  Adres: Van Nelleweg 1, Rotterdam
  OV: Halte Beukelsbrug/Van Nellefabriek of tramhalte Mathenesserbrug
 • Worldhotel Wings
  Adres: Rotterdam Airportplein 55, Rotterdam
  OV: Pak de bus naar Rotterdam Airport. Het hotel zit direct naast het vliegveld.
 • Baker & Moore
  Adres: Westblaak 147, Rotterdam
  OV: Stap uit bij Eendrachtsplein en loop een klein stukje de Westblaak op, aan de linkerkant vindt je Baker & Moore.
 • Rotterdamse Schouwburg
  Adres: Schouwburgplein 25, Rotterdam
  OV: Het Schouwburgplein ligt centraal tussen Rotterdam Centraal, Eendrachtsplein, Beurs en Stadhuis.

Regelmatig gaan wij op pad om nieuwe flexplekken te ontdekken. Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer leuke cafés en voor de volgende aanschuifsessie! Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Werkse!