Inspiratieruimte Ondernemers inzichten

Vier toffe brandvideo’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden zeggen ze altijd, maar een video kan weer meer zeggen dan duizend foto’s. Ik weet niet of het spreekwoord letterlijk zo gaat, maar daar komt er wel op neer wat ons betreft. Wij zijn dol op brandvideo’s, want zet gelijk een bepaalde sfeer neer voor het bedrijf. De toon is gezet met de emotie die je overbrengt middels je brandvideo en binnen één of twee minuten weten mensen wat je doet of wie je bent. En niet te vergeten dat het ook nog eens jouw storytelling versterkt. Dat is ook waarom wij er ook gelijk een lieten maken bij de start van CoverMinds. Speciaal voor jou hebben we een aantal toffe video’s op een rijtje gezet in drie verschillende soorten die ons inspireerden en hopelijk jou ook.

Aftermovie – Vrije Volk Festival
De zomer is helaas zo goed als over, maar we kijken altijd met alle liefde nog een keer terug op die mooie vakantie. Met festivals is dat niet anders. Veel evenementen maken na afloop een aftermovie. Dit is niet alleen slim voor de post-exposure (de beleving van bezoekers na afloop van een activiteit), maar dient dit ook perfect als brandvideo voor de volgende editie. Voordat ik een ticket koop, kijk ik toch even op de website of YouTube of ik iets kan vinden van de vorige editie. Bevalt me wat ik zie? Dan ben ik natuurlijk extra gemotiveerd om te gaan!

Storytelling – Alfredo Gonzales
Alfredo Gonzales, “Unknown to many, but a legend to some…” We hebben het al eerder over de geweldige storytelling van dit sokkenmerk gehad. Een geboren Mexicaan die de wereld rondtrok. In de brandvideo van dit merk komen naast de toffe beelden ook mensen aan het woord die over Alfredo Gonzales spreken. Het heeft een mysterieuze vibe en laat dat nou net iets zijn waar wij op de een of andere manier sterk door worden aangetrokken.

Individu – Maral & Alainde Lon
Ben je een zzp’er of heb je een bedrijf waar het met name om jouw kwaliteiten draait? Positioneren is niet alleen voor grote bedrijven weggelegd. Het kan slim zijn om je eigen karakter te laten zien in een brandvideo zoals onderstaande personen deden, zodat potentiële opdrachtgevers weten met wie ze te maken hebben. Trouwens, je hoeft geen ondernemer te zijn om dit te doen. Maak bijvoorbeeld een toffe video voor je sollicitaties. Gegarandeerd dat jij eruit springt!

Maral
Het volgende voorbeeld is van niemand minder dan onze eigen videograaf, Maral Sahraei. Ze stelt letterlijk de vraag: ‘Who am I?’ In haar video laat ze de creativiteit zien die ze in zich heeft.

Alainde Lon
Last but not least, MC Alainde Lon. In zijn brandvideo komt zijn persoonlijkheid, liefde voor Rotterdam en energieke karakter goed naar voren. Erg handig, want als je hem zou willen boeken, krijg je gelijk al een idee of hij bij jouw feest gaat passen.