Inspiratieruimte Ondernemers inzichten

Zes handige en inspirerende Instagram-accounts

Instagram is een mooi platform, waar we naast selfies en foodfoto’s ook veel inspiratie kunnen halen aan afbeeldingen die gerelateerd zijn aan het ondernemerschap. Sommige pagina’s geven je concrete tips, sommige laten je inspireren met creatieve uitingen en andere pagina’s geven je simpelweg net dat steuntje in de rug om door te gaan. We zochten voor jou een aantal handige en inspirerende accounts op uit onze lijst!

Concrete tips
Soms heb je als ondernemer zijnde wat hulp nodig, maar probeer je liever eerst of het lukt om het zelf uit te voeren, voordat je een volgende stap gaat nemen.

@manon.toma
Het eerste Instagram-account van vandaag is van brand stylist en designer Manon Toma. Kijk hier vooral verder dan de afbeeldingen, want in de beschrijvingen ervan geeft ze hele goede tips over branding en design. Met elk stukje tekst maakt ze je bewust van bepaalde stappen die je kan nemen en zaken waar je over na moet denken.

@legal.tips
In Nederland bestaan er ontzettend veel regels en wetten waar je rekening mee moet houden. Het merendeel onder ons zal daar niet zo mee bezig zijn. Hoewel je wordt verwacht de wetten uit je hoofd te kennen, zullen de meesten dat niet kunnen. Voor ondernemers gelden soms andere regels dan voor werknemers. Legal.tips helpt je hierbij. Regelmatig verschijnt er een algemene regel of wet, waardoor je herinnerd wordt aan jouw rechten!

Inspiratie
Natuurlijk is Instagram één grote bron van inspiratie, maar voor dit artikel willen we graag mensen inspireren die een product willen ontwerpen of gewoon fan zijn van leuke verpakkingen. De volgende twee Instagram-accounts plaatsen namelijk foto’s van leuke en inspirerende productverpakkingen van verschillende designers. Verder behoeven deze accounts niet meer uitleg, maar vooral beeld.

@pakko.me

@packagingdesigninspo

Quotes
Iedereen heeft wel eens een moment dat je er even doorheen zit. Je kan jezelf niet goed meer stimuleren, je hebt geen zin om te werken of je zelfvertrouwen is beschadigd. Een inspirerende quote kan dan net dat duwtje in de rug zijn waardoor je je weer wat beter gaat voelen.

@mogulinsight
Voor je dagelijkse portie aanmoediging ga je naar Mogul Insight. Geen poespas met mooie plaatjes, gewoon zwart-witte quotes om je zowel aan te moedigen om hard te werken, als stimulans om positief te blijven en in jezelf te geloven.

@teach_me_to_hustle
Dit account is straight to the point. Geen tijd voor zweverig gedoe, het is tijd om te werken. De businessmannen op de achtergrond geven misschien nog wel een extra stimulans. Succes komt niet aanwaaien, daar moet je wat voor doen.