Foodlovers Take a break

Flexwerken in Rotterdam (deel 6)

Het is weer zover! We voegen weer vijf nieuwe flexplekken toe aan onze beroemde lijst. Vijf cafés die we de afgelopen tijd hebben ontdekt in Rotterdam waar je in een inspirerende of juist rustige ruimte kan werken. Jullie snappen inmiddels het concept, toch? Kijk anders gerust in een van onze vorige artikelen voor nog meer inspiratie. Binnenkort komen we alweer met deel 7, want het houdt ook gewoon niet op. Laatste tip voordat we aan de slag gaan: klik hierboven op het kopje ‘Verborgen plekken’ om een overzicht in Google Maps te zien met alle genoemde flexplekken. Oké? Daar gaan we!

Barista Café
Mijn laatste ontdekking, maar nu al mijn favoriete plek van dit moment. Barista Café zat al op de Kop van Zuid, maar is sinds het laatste kwartaal van 2018 ook in het centrum te vinden. Het is er lekker rustig, maar wel erg gezellig aangekleed,  er zijn veel stopcontacten aanwezig en de Wi-Fi is uitstekend. Het koffietentje is zo aangekleed dat er meerdere hoekjes zijn, voor in welke mood je ook verkeert.

Adres: Stadhuisplein 32, Rotterdam
OV: Stap uit bij metrohalte ‘Stadhuis’ en loop richting het uitgaansgebied van Stadhuisplein. Barista Café is te vinden aan de overkant van de Skihut.


Served
We blijven in de buurt van Barista Café, voor het geval je halverwege de dag wel behoefte hebt aan een andere omgeving, maar niet zoveel zin hebt om daarvoor ver te lopen. Served is ook nog niet zolang aanwezig in de stad, maar wel een aanwinst! Ook Served heeft meerdere hoekjes waar je jezelf kan neerplanten. Een heerlijke bank of nog heerlijkere stoelen. Bovendien heeft het café een ware Instagrammable muur… Bonuspunten! 😉

Adres: Coolsingel 8, Rotterdam
OV: Stap uit bij metrohalte ‘Stadhuis’ aan de kant van het stadhuis. Kijk naar rechts en je staat direct al bij Served


HEMA
Ik mag hopen dat we allemaal HEMA kennen, maar weten we ook allemaal dat er super chille flexplekken aanwezig zijn? In het restaurant van de HEMA in Rotterdam zijn er veel plekken aanwezig waar je rustig je laptop kan openklappen, … nadat je natuurlijk een rookworst en een hoop andere spullen hebt gekocht.

Adres: Beursplein 2, Rotterdam
OV: Stap uit bij halte ‘Beurs’. Er zijn vervolgens verschillende manieren om daar te komen. Beneden via de Koopgoot of boven de Koopgoot aan de kant van Hudson’s Bay

Dekoffiebar
Als je meer zin hebt in een klein en knus koffietentje, dan moet je naar Dekoffiebar gaan. Over het algemeen is het er vrij rustig, dus je wordt niet zo snel gestoord door veel gekakel. Er zijn geen (of weinig) stopcontacten aanwezig, dus zorg er wel voor dat je laptop opgeladen is. De toffe muur met alle drankjes maakt het dan wel weer goed, want die zorgt voor de extra sfeer!

Adres: Karel Doormanstraat 352, Rotterdam
OV: Stap uit bij tramhalte ‘Lijnbaan’, dan hoef je nog maar één minuut te lopen.

Man Met Bril Koffie (Het Hoofdkantoor)
We gaan even naar de andere kant van het centrum. Man Met Bril Koffie zit in het creatieve gedeelte vlakbij de Hofbogen en die creativiteit is overgeslagen naar dit café. Dat zie je al meteen als je binnenloopt bijna tegen de branderij aanloopt (of in ieder geval een heel groot apparaat. Ik ben geen koffiekenner, vergeef me als ik het verkeerd heb). De bar zit letterlijk aan de branderij vast, dus je krijgt er gelijk gratis een beleving bij.

Adres: Vijverhofstraat 70, Rotterdam
OV: Loop vanaf Rotterdam Centraal de gele brug over, langs de Hofbogen naar de Vijverhofstraat.