Take a break Wekelijkse gezelligheid

Vijf ingrediënten voor een uitermate gezellig chill-avondje

Alhoewel ik echt nog niet zo oud ben als ik me ’s ochtends om 07:00u wel eens voel, heb ik toch niet zoveel energie meer om elke zaterdagnacht uit te gaan en het hele weekend thuis zitten ben ik ook niet zo goed in. Gelukkig zitten mijn vrienden in dezelfde fase, dus chill-avonden staan vaak op de planning. Wat je daarvoor voor nodig hebt? Let me tell you.

1. Vrienden
Alleen chillen is natuurlijk ook heel ontspannen, maar samen chillen is altijd leuker. Bijkletsen met vrienden is misschien wel het fijnste wat er is. We hebben allemaal een druk werkleven (of schoolleven) en zijn vaak alleen nog maar in het weekend beschikbaar, want op de overige avonden hebben we een date met Netflix. Roep je vrienden eens in de paar weken bij elkaar, super gezellig en soms gewoon zeer nodig!


2. Thee
Stelletje verrekte theeleuten denk je misschien. Nou, ik ben er trots op. Na het avondeten vind ik het heerlijk om een kopje thee te drinken om mijn eten te laten zakken en om met een ontspannen, warm gevoel de avond in te gaan. Als je het helemaal goed wilt doen, neem dan van die speciale ontspanningsthee.


3. Spelletjes
Nadat we hebben bijgekletst onder het genot van één of twee kopjes thee (niet meer, anders moet je continue naar de wc), is het tijd voor een beetje actie. Bordspelletjes is de ultieme manier om het ijs te breken voor het geval er nieuwe mensen bij zijn. Geen zin in moeilijke gesprekken? Spelletjes. Zin in een beetje vrolijke hysterie? Spelletjes. Wraak nemen op iemand? Spelletjes. Kortom, spelletjes zijn altijd goed. Tip: als je nieuwe spelletjes gaat kopen, zoek dan naar de kleine doosjes van €9,99. Dat zijn games die niet zolang duren en je kan ze makkelijk meenemen. Vaak worden die het meeste gedaan! Wil je een artikel met onze favoriete spelletjes? Laat het ons weten!


4. Eten
Eten is fijn. Eten is leven. Eten is energie. Eten bindt. Spelletjes spelen is een intense activiteit en dat vreet natuurlijk energie. Je wilt niet dat je vrienden om 21:00u al naar huis gaan, omdat ze dan al bijna in slaap vallen. Daarom moeten ze gevoed worden met eten. Brownies, chips, M&M’s, popcorn, loopt het water je al in de mond? Sorry dat ik je in de verleiding breng, maar een avond is pas volledig geslaagd als er eten is en dat moest ik even duidelijk maken. Oh ja, bananen, aardbeien, komkommer, avocado kan natuurlijk ook. Ja ja, ik weet het.


5. Karaokemuziek
Ik kan me voorstellen dat op een gegeven moment de sfeer is omgeslagen van een gemoedelijk samenzijn naar felle discussies omdat iemand wordt beschuldigd van valsspelen en de ander telkens verliest en daar op z’n zachtst gezegd niet blij van wordt. Weet wanneer het tijd is om te stoppen en over te gaan tot de volgende activiteit: zingen! Het maakt niet uit als je af en toe niet op de juiste toonhoogte zit, ik raak ze namelijk meestal ook niet. Als het goed is ben je in een veilige omgeving; met vrienden die je niet veroordelen maar juist net zo hard en net zo vals meezingen. Zet de televisie of laptop aan en zoek naar je favoriete nummers met lyrics op YouTube. Zet oude classics uit de jaren ’80, ’90 en ’00 op volume 100 en het is gegarandeerd feest.


Een chill-avondje kan gevuld worden met nog tientallen andere dingen, maar voor mij zijn dit wel de hoofdingrediënten. Zo gaat het er tenminste altijd aan toe op mijn chill-avondjes bij vrienden. Slap ouwehoeren, diepe en serieuze gesprekken en daarna weer in de slappe lach, keihard ‘Britney Spears – Oops… I Did It Again’ zingen of rondspringen op het nummer van ‘Survivor – Eye Of The Tiger’. Het kan allemaal, het mag allemaal en het is heerlijk!