Ego boost Lifehacks

Welkom in 2019!

Gelukkig nieuwjaar! 1 januari is eigenlijk gewoon een normale dag, maar toch zo bijzonder. We gingen gewoon van een maandag naar een dinsdag, maar met een speciaal randje. Een nieuw begin, een nieuwe start om iets moois van ons leven te maken. Het is weliswaar gewoon een nieuwe dag, maar elk jaar hebben we die stimulans nodig, het gevoel dat we alles achter ons kunnen laten. Terug naar de finishlijn, terug naar de start om met volle energie een nieuwe race te rennen.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar daarom vind ik oud & nieuw nog leuker dan Kerst. Naomi en ik vierden de jaarwisseling samen met nog een aantal vrienden in de mooiste rotstad, Rotterdam. Genietend van het vuurwerk bij de Erasmusbrug evalueerden we in onze gedachten het afgelopen jaar. Er is weer een heel jaar voorbij gegaan sinds het laatste moment dat we met (kinder)champagne in onze hand stonden te proosten omdat 2018 was gearriveerd. Ja, het ging zoals elk jaar snel voorbij en ja, we hebben weer veel meegemaakt met z’n allen. Hoogtepunten zoals een prachtige zomer en nazomer waarin Nederland zelfs een watertekort had (minder leuk, maar wel bijzonder), Max Verstappen die de Nederlandse eer in de Formule 1 terugbracht en actieve acties zoals #eigeland onder leiding van Tim Hofman die zich inzette voor een beter kinderpardon. Helaas kenden we ook dieptepunten, zoals de voortzetting van terroristische daden waarbij veel mensen om het leven kwamen en natuurrampen in bijvoorbeeld Indonesië waar niemand iets tegen kon doen.

Hoe vervelend zulke gebeurtenissen ook zijn, het is niet de bedoeling dat we in de ellende blijven hangen, want er staan nog zoveel mooie dingen in 2019 op ons te wachten. Gelukkig kunnen we in ieder geval elk jaar standaard uitkijken naar een mooi uiteinde met de Top 2000 waar we gebroederlijk met elkaar Bohemian Rhapsody van Queen uit volle borst meezingen.


We hopen allemaal dat het nieuwe jaar net zo moeiteloos gaat als dat Freddie Mercury die hoge noten eruit gooit, maar ik kan je alvast vertellen: dat gaat niet gebeuren. Zelfs de jaarwisseling ging al niet zo smooth. Zo moest een goede vriendin van ons ziek naar huis gaan, precies nog voor we 2019 hadden bereikt, is het vuurspektakel in Scheveningen uit de hand gelopen en is tot overmaat van ramp Rapper Feis vlak na de jaarwisseling doodgeschoten in Rotterdam.

Dat het jaar slecht begint, wil niet zeggen dat heel 2019 slecht verloopt, want aan het eind van de dag is het maar gewoon een nieuwe dag. Een maandag die een dinsdag wordt. Zolang je je niet laat leiden door slechte gebeurtenissen, maar die momenten juist omzet in iets positief, weet ik zeker dat jouw 2019 geweldig wordt!